IMG 4

HET APPARTEMENT

Het appartement is gebouwd tegen het huis van de eigenaren aan, wat een landhuis genoemd zou kunnen worden. Het is daar een apart onderdeel van. Het heeft een eigen ingang met eigen tuin en is 50 vierkante meter groot. Het bestaat uit een ruime huiskamer met open keuken, twee slaapkamers met in elk twee eenpersoons bedden veel kastruimte, en plafond-fan.
Boven de keuken en douche-wc (de douche heeft een cabine) is een vliering met raam, waar nog een bed staat (Je kunt hier rechtop staan). TV is ook aanwezig met antenne , broadband internet wireless connection en a/c in de slaapkamers. De keuken heeft al het noodzakelijke om een goede maaltijd te bereiden en een grote koelkast, magnetron en electrische waterketel. Gebruik van wasmachine is mogelijk.
Het prive-terras heeft uitzicht op zee, de olijfboomgaarden en ietsje verder het dorp. Geniet van de zonsondergang elke dag.Het appartement heeft centrale verwarming en is dus ook geschikt voor verhuur in de wintermaanden.


De ligging van huis en dorp :

Het huis ligt iets verhoogd, op de voet van een bergje ( waar eens de acropolis van de stad die hier in de Myceense tijd was op lag), op 50 meter van de rotskust. Het ligt midden tussen de olijfboomgaarden met het dorp op een afstand van hoogstens 5 min lopen. De weg naar het dorp is onverhard, maar zeer goed begaanbaar, met verlichting. Stoupa ligt aan de voet van het enorme Taigetos gebergte. Er zijn hier schitterende wandelingen te maken, en ook is het de moeite waard een bezoek te brengen aan de verschillende schattige bergdorpjes die er zijn.


Het dorpje :


Stoupa is een klein vissersdorp dat sinds een jaar of 15 tourisme heeft. Er zijn twee grote zandstranden, het centrale strand en Kalogria-strand, en twee kleinere strandjes. Er zijn een aantal taverna's, cafetaria's, er zijn twee supermarkten en er zijn wat souvenierwinkeltjes en reisbureautjes, plus internetcafe.
Er is de mogelijkheid om auto's, brommers (certificaat verplicht), en fietsen te huren. Op het strand zijn strandstoelen, parasols, waterfietsen en kano's te huur.

IMG 5 De mogelijkheid bestaat om vanuit Stoupa deel te nemen aan excursies naar :